المقداير:
- بصلة- طماطماية
- جزرة
- لتر ماء
- 8 ملاعق شوفان
طريقة التحضير:
- نقطع البصل والجزر قطع صغنونه.- ناخد الطماطمايه ونبشرها.
- بعدين ننقع الشوفان فى ماء دافئ
- نضع 8 ملاعق الشوفان مع نص كوب ماء دافئ- نضع البصل ونشوحه داخل حلة لمدة دقيقتين بدون زيت.
- نضع الجزر على البصل ونشوحه في الحلة.
- عدين تقلبي عليهم الطماطم بعد تبليل البصل والجزر.
- نقلبهم كويس جدا وبعدين نحط الشوفان الى منقوع في الماء الدافئ.
- بعدين نضع عليه لتر ماء ونقوم بتغطيته حتى ان يغلي.
- نقوم بتحريك المكونات ووضع التوابل والملح.
- نقوم بوضعه في الخلاط لتجهيزه .. ومن ثم تقديمه.
المصدر | مجلة شير كوم
| طريقة عمل شوربة الشوفان